In onze wijk zijn diverse Buurtpreventie WhatsApp (BuurtApp) groepen actief. Bekijk het kaartje hieronder voor meer informatie, en de mogelijkheid om u aan te melden.
Zie de website van Buurtpreventie Breda voor meer informatie over buurtpreventie in het algemeen.
De politie noemt BuurtApp groepen de extra ogen en oren in de wijk. Wanneer bewoners iets verdachts zien, bellen ze eerst 112. Dus niet alleen bij noodgevallen, maar bij iedere verdachte situatie waarbij de kans bestaat dat je iemand op heterdaad kunt betrappen!
Bekijk ook onze Digitale Meterkastkaart met meer informatie over het melden en zoveel mogelijk voorkomen van onveilige situaties.
De volgende groepen zijn actief. Staat uw straat er niet bij, of wilt u een nieuwe BuurtApp groep starten? Laat uw gegevens dan achter op het contact formulier van deze website met als onderwerp “BuurtApp groepen”.
Deze groep bestrijkt een groot gedeelte van Sportpark I (Piet Avontuurstraat, Herculesstraat, Turnstraat, Olympiastraat, Tennisplein, Golfstraat, Sportstraat).
Stuur een email naar Bpsportpark1@gmail.com om u aan te melden.
Deze groep bestrijkt Sportpark II (Bothastraat, Cronjéstraat, De La Reijweg, De Wetstraat, Eggestraat, Hertzogstraat, Korte Ploegstraat, Molenleystraat, Paul Krugerlaan, Poolseweg, Sikkelstraat, Smutsstraat, Spadestraat, Steijnlaan, Van Riebeecklaan, Zeisstraat).
Voor meer informatie en aanmelden: Buurtapp Sportpark 2
Deze groep bestrijkt de Paul Windhausenweg en de Cavaleriestraat.
Stuur een email naar paulwindhausenweg@gmail.com om u aan te melden (enkel voor de Paul Windhausenweg).
Contactgegevens van de Cavaleriestraat BuurtApp groep voegen wij zo snel mogelijk toe.
Deze groep bestrijkt de Hertog Janlaan.
Contact met deze BuurtApp groep is niet mogelijk via deze website.
Om succesvol gebruik te kunnen maken van een BuurtApp groep zijn een aantal spel- en gedragsregels opgesteld:
1. Hanteer bij verdachte situaties de SAAR volgorde:
2. Het is de bedoeling dat de plannen van de verdachte persoon of personen worden verstoord (“zaak stuk maken”). Doe dit alleen als u dit veilig kunt doen zonder risico’s. Maak bijvoorbeeld een praatje met de persoon.
3. Speel geen eigen rechter en overtreed geen regels en wetten. Houd bijvoorbeeld geen mobiele telefoon in uw handen tijdens het besturen van een voertuig.
4. Het versturen van foto’s van een verdachte is alleen toegestaan t.b.v. het verstrekken van een signalement, wanneer dit voor de melding noodzakelijk of van meerwaarde is.
5. Daderkenmerken zoals geslacht, huidskleur, lengte en gezicht kunnen ook goed beschreven worden. Denk bij voertuigen aan de kleur, het merk, het type en het kenteken.
6. Reageer niet onnodig op meldingen, ook niet uit beleefdheid. Hiermee wordt het aantal berichten in de groep beperkt en blijft de attentiewaarde gewaarborgd. Reageer ook niet op "foutjes" / "vergissingen" (b.v. een bericht per ongeluk geplaatst) om zo onnodige escalaties / kettingreacties te voorkomen.
7. Gebruik de BuurtApp groep alleen waar het voor bedoeld is, en niet voor onderling contact / privéberichten. Het is van belang dat men bij een bericht in de app-groep direct paraat staat.
8. Deelnemers hebben minimaal de leeftijd van 18 jaar.
9. Deelnemers zijn woonachtig in de betreffende wijk.
10. De politie komt alleen in actie wanneer een melding via 112 gedaan wordt.
De BuurtApp groep is een burgerinitiatief. Besef dat het initiatief van vrijwilligers komt, niet van professionals.
Recente berichtgevingen | ||
---|---|---|
10-05-2019 | Algemeen: :Veilige woonomgeving - BuurtApp groepen |